À la carte

À la carte

Förrätter

– Nässelsoppa från Långgarn, serveras med pocherat vaktelägg, prästostcrème, löjrom & torkad dill (Fisk, Mjölk, Ägg)

Vår vinrekommendation: Primula, Domaine De L’Epinay , Loire, Frankrike Druva: Sauvignon Blanc525 kr/fl

– Almåsas bruschetta på surdegsbröd, inlagda tomater från Karintorp, mozzarella från Ängsholmen, rostad paprikacrème & basilikaolja (Gluten, Laktos, Paprika)

Vår vinrekommendation: Senteurs des Vignes, Domaine Albert Mann, Alsace, Frankrike. Druva: Auxerrois, Pinot Blanc, Gewurztraminer, Pinot Gris, Riesling, Muscat – 525 kr/fl

– Kryddsotad tartar på svensk ryggbiff, serveras med kantarellmajonnäs, syrad silverlök, krispig potatis & granskott från Långgarn (Svamp, Ägg)

Vår vinrekommendation: Marienburg, Weingut Walter, Mosel, Tyskland Druva: Riesling – 595 kr/fl

Varmrätter

 – Örtbakad svensk lammentrecôte, serveras med krispig getostpolenta, primörbetor, ramslökspesto & röd ängssyra (Mjölk, Nötter)

Vår vinrekommendation: Cuvee Des Vernes, Domaine Barou, Rhône, Frankrike. Druva: Syrah – 660 kr/fl

 – Halstrad svensk röding, serveras med kräftkrokett, musslor, sotad fänkål, grön sparris & musselvelouté (Blötdjur, Gluten, Kräftdjur, Ägg)

Vår vinrekommendation: Belleruche Blanc, M. Chapoutier, Côtes du Rhône Druva: Verdejo, Sauvignon Blanc – 565 kr/fl

Timjanbakad butternutpumpa, svamp från Hällestad, rödvinssky, ramslöksemulsion & rostade pinjenötter (Ägg, Nötter)

Vår vinrekommendation: Walter Spätburgunder, Weingut Walter, Mosel , Tyskland Druva: Spätburgunder (Pinot Noir) – 525 kr/fl

Desserter

– Rabarber, hibiskusblomma, mandelglass & vit choklad (Laktos, Mjölk, Nötter, Soja)

Vår vinrekommendation: Moscatel de Setúbal,  João Barbosa, Setúbal, Portugal Druva: Moscato – 80 kr/glas

– Chokladtarte, havtorn & kanelbasilika (Nötter, Gluten, Laktos, Soja, Ägg)

Vår vinrekommendation: Poças Tawny Port, Manoel D, Poças Junior Vinhos S.A, Douro, Portugal Druva: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão – 80 kr/glas

– Crème brûlée med citronsorbet & färska bär (Mjölk, Ägg)

Vår vinrekommendation: Traminer Beerenauslese, Weingut Michael Optiz , Burgenland, Österrike Druva: Traminer – 80 kr/glas

Förrätt 165:- | Varmrätt 395:- | Dessert 125:-

Tvårätters 545:- | Trerätters 695:-

Praliner från Valrhona

1 för 25:- | 2 för 45:- | 3 för 65:-

Barnmeny:

Köttbullar med potatispuré, gräddsås & rårörda lingon 110:-
Pannkakor med grädde & sylt 89:-

Boka bord

Ring 08-500 404 80 eller mejla receptionen@almasa.se

Liknande nyheter