Blunda så får du se

Nu har vi utökat vårt möteskoncept till att omfatta flera olika aktiviteter för företag som vill testa något nytt – som vill utmana sig själva. Vi kallar aktivitetskonceptet ’BLUNDA SÅ FÅR DU SE.

Aktiviteter i mörker

Alla våra aktiviteter inom ’Blunda så får du se’ sker i Svartkrogens mörker eller med ögonbindel i någon av våra konferenslokaler och ni guidas genom aktiviteterna av blind eller synskadad personal. 

Svartkrogskonferens

Svartkrogen – restaurangen där ni äter i totalt mörker medan vår personal med synnedsättning står för både servering och musik- underhållningen. Svartkrogen erbjuds som weekend vissa fasta datum under året men även ni som konferensgrupp kan välja att avnjuta middagen i Svartkrogen, vi insisterar nästan på det – det är en upplevelse!

Sinnesjakt

En rolig och intressant aktivitet som kommer utmana dina sinnen – och din bordsgranne. Tror du att du kan gissa dig till olika dofter och smaker bara genom att dofta? Vem vet, du kanske har en mirakelnäsa likt Systembolagets doftproffs! Hur tolkar din hjärna olika sorters ting, kan du lista ut vad som ligger framför dig endast genom att känna och dofta?

Kommunikation & samarbete

Kommunikation, tillit och samarbete på ett lärorikt och roligt sätt i mörker. Skapa eget fika eller förbered plockmaten till after-worken, blanda drinken, syntolka ett föremål eller gå en ljudpromenad utan synintryck. Kontakta oss för att få mer information och förslag. Passar nya möteskonstellationer men även grupper som känner varandra väl.

Prova på punktskrift

Punktskrift, vad är det egentligen? Här erbjuds en introduktionskurs i punktskriftens värld. Du får prova på att skriva och läsa på ett helt nytt sätt med fingertopparna istället för med ögonen. En kul och annorlunda aktivitet som aktiverar dina sensoriska färdigheter – du klarar mer än du tror!

Svart vinprovning

En annorlunda vinprovning för er som tror att ni kan skilja på rött och vitt vin – en garanterad snackis! Populära Svartkrogen – nu utvecklar vi konceptet med en ny upplevelse i Svartkrogen för den som vill testa sina smaklökar genom att prova vin helt i mörker. Det är en liten kortare provning som vanligtvis avslutas med en ’vanlig’ trerätters middag (tillkommer) utöver det vanliga i vår restaurang i herrgården.

Föreläsning
Tillgänglighet o& bemötande

En föreläsning med fokus på tillgänglighet och bemötande av personer med synnedsättning. 

Almåsa Havshotell

Himmelska dagars hemvist

När skärgården är som bäst bjuder Havshotellet in till upplevelser.