Ö-märkta, utmärkta och saltstänkta matupplevelser

I Britt-Marie Bäckes matvision får varje råvara behålla sina ursprungligt utmärkta smaker.

Menyerna blir gröna, sköna, smakrika och saltstänkta. Utan tillsatser, men gärna med ett personligt utvalt vin till.

Britt-Marie Bäcke är en mångfacetterad och kreativ restaurangentreprenör med lång karriär. Hon har drivit krog som utsetts till en av Sveriges bästa restauranger i White Guide och skapat ett vinspel som fått beställningar från Vita Huset. Dessutom är hon sommelier och knäckebrödsbagare. Och numera kan hon även titulera sig som Hotelldirektör på Almåsa Havshotell.
– Jag drivs av att utveckla och hitta på nytt. Det är jättekul att vara på Almåsa, vi kommer att hitta på massor av spännande i köket här framöver, säger hon.
– Det kommer att bli gästspel av olika mat- och vinproducenter. Jag kommer att anordna vinhelger, matlagningsaktiviteter och trädgårdskurser. Gästerna kommer att få vara med och bygga vår egen örtagård. Och så planerar jag musikquiz och provning med min vän artisten Petter som också är vinentusiast.

Maten på Almåsa Havshotell kommer att präglas av så kallad ”clean eating”: orörda rena smaker, utan konstruerade smaksättningar. Bara fantastiskt god mat, helt enkelt.
–När man kommer till oss ska man inte bara få mat serverad utan bli bjuden på en matupplevelse. Jag kommer att jobba mycket med grönsaker och färska örter. Enkla men också roliga, smaker.
–Vi kommer att använda oss av mycket lokala producenter. Just nu inventerar vi området, det finns väldigt många fina gårdar i närheten. Det kommer även bli mycket fisk och skaldjur. Och förstås speciella vinpaket för olika tillfällen.

Och jodå, självklart kommer den som vill njuta en bit av hennes berömda knäckebröd, BäckeKnäcke, att kunna göra det. Nygräddat direkt från hotellets egna bageri. Avnjuts bäst med havsutsikt (vilket du förstås alltid har här på Almåsa).

Liknande nyheter