Helgkasse med två middagar från Almåsa Havshotell

Instruktioner Helgkasse Italien 29 jan

Läs gärna igenom hela instruktionen innan ni börjar om ni vill uppnå det resultat vi tänkt oss ni ska nå.

Fredag

Fagioli: toscansk bön- och grönsakssoppa med pasta och salsiccia
Nybakat bröd (GLUTEN)
Olivolja och en bit parmesan (MJÖLKPROTEIN)

Instruktioner:
Värm soppan i en kastrull (frp1). Riv över rikligt med parmesan (frp4), strössla på brödsmulet och ringla på olivoljan. Värm gärna brödet i ugnen på 175°C i ca 5 min. Ät och njut!
(Obs, spara 1/3 av osten till lördagens förrätt)

Lördag

-Variation på kronärtskocka (confiterad, puré, friterad) (MJÖLKPROTEIN)
-Lammtunnbringa, rostad vitlökssky, syltad tomat, citron/ rosmarinscreme vitlöksmarinerad broccoloco (MJÖLKPROTEIN, ÄGG, GLUTEN)
-Tiramisu med limoncello och mandelskorpor (MJÖLKPROTEIN/LAKTOS, ÄGG, MANDEL, GLUTEN, CITRUS)

Instruktioner:
Förrätt: Förrätten går absolut att äta kall så om man inte är sugen på att använda spisen mer än nödvändigt men allra godast blir den om man värmer på den en aning. Värm då kronärtskockskrämen i en liten kastrull, de confiterade kronärtskocksbottnarna i en stekpanna och de friterade kronärtskocksbottnarna i ugnen i ca 80°C ca 10 min. Bottna en (eller två om man vill ha varsin) tallrik med krämen och gör en grop i mitten. Lägg de confiterade bottnarna i gropen. Arrangera de friterade kronärtskockshjärtana på toppen. Riv över rikligt med parmesan strössla med friterad salvia, och ringla örtoljan runt.

Varmrätt: Sätt in kött, arancini och broccoloco i ugnen på 80°C i ca 1h, Ta fram tomat och citron och rosmarinkrämen ur kylen så de blir rumstempererade. Värm såsen i en liten kastrull. Höj upp tempen på ugnen till 200°C de sista 5 minuterna för att allt ska bli ordentligt varmt. Lägg upp efter bästa förmåga på två tallrikar.

Dessert: Öppna burken och hugg in!

Bästa hälsningar, lycka till med maten önskar vi i Köket på Almåsa Havshotell som är:
Erik Frösslund, Kökschef
Andreas Westerlund, Souschef
Andreas Gyllner, Praktikant

….och såklart jag som skrivit detta
Christian Nielsen, Gastronomisk Ledare

Helgkasse från Almåsa Havhotell - catering Stockholm
Liknande nyheter