Dagens lunch vid havskanten

Stor salladsbuffé
Hembakt surdegsbröd
Varmrätt & veg. alternativ
Kaffe och kaka

165:-

Annat gott:

Boka bord: Ring 08-500 404 80 eller mejla receptionen@almasa.se

Vecka 17/20/23/26

Måndag:
Sesamstekt lax med kimchimarinerad gurka, nudelsallad & limeyoghurt
(sesamstekt tofu)
Tisdag:
Örtmarinerad svensk rapsgris, picklat rödlökssmör, timjansky & pommes rissolé
(Gulärtsfalafel)
Onsdag:
Timjan- & vitlöksmarinerad svensk kyckling med ris, citronvelouté & buljongkokt fänkål
(Grönsaksris)
Torsdag:
Olivbakad koljafilé med råstekt kronärtsskocka, basilikavelouté & Amadinepotatis
(olivbakad temphe)
Fredag:
Tri-tip på kalv, dragonemulsion, semibakad tomat, pommes frites & haricots verts
(bakad rotselleri)
Lördag:
Brunch (355 kr/pers, se meny och boka här)

Vecka 18/21/24

Måndag:
Friterad spetta med picklade svenska rotfrukter, Nobisdressing, grillad citron & dillkokt potatis (Friterad zucchini)
Tisdag:
Örtmarinerad svensk gårdskyckling med sallad på broccoli & oliver, polenta samt parmesansås (Bakad spetskål)
Onsdag:
Lammfärsbiffar från Sverige, tomat- & grönsaksragu, fårostcrème & örtslungad potatis
(Vegetarisk färsbiff)
Torsdag:
Almåsas fisk- & skaldjursgryta med tomat och saffran, surdegskrutonger & aioli
(Vegetarisk fiskgryta)
Fredag:
Wallenbergare på svensk kalv med petits pois, potatispuré, skirat smör & rårörda lingon
(Vegetarisk Wallenbergare)
Lördag:
Brunch (355 kr/pers, se meny och boka här)

Vecka 19/22/25

Måndag:
Pocherad kolja med ägg- & persiljesås, pepparrot och smörade sockerärtor
(Bakad rotselleri)
Tisdag:
Bräserad svensk kyckling med sallad på brytböna & morot, söt-syrlig dillsås, rödlöksmarmelad och kokt potatis
(Kikärtsbiff)
Onsdag:
Biff Lindström på svensk nötfärs med persiljesmör, skysås, potatispuré & saltgurka
(Vegetarisk Lindströmmare)
Torsdag:
Almåsas fiskgratäng – pommes duchesse, vitvinssås, räkor & fänkålscrudité
(Vegetarisk fiskgratäng)
Fredag:
Grillad svensk fläskkarré, gurkyoghurt, bakpotatis & rödvinssky
(Bakpotatis med röra på rökt tofu)
Lördag:
Brunch (355 kr/pers, se meny och boka här)

Boka bord

Med reservation för ändringar och att det kan vara fullbokat med anledning av konferenser.

Almåsa Havshotell

Himmelska dagars hemvist