Middag vid havskanten

À la carte fredagar & lördagar

Fast meny måndag – torsdag (längst ned)

Frågor: Ring 08-500 404 80 eller mejla receptionen@almasa.se

À la carte-meny

Förrätt 165:-

– Skaldjursbisque med halstrad kammussla, fänkål, pepparrotskrokett, hummercoulis och lakritstagetes

– Fläder- & citronkokt vit sparris med örtemulsion, confiterad äggula, rostad marconamandel och svart tångkaviar (vegetarisk) –

– Sotat kalvinnanlår med mascarpone, gremolata, parmesan, friterad kapris och rostade paranötter

Varmrätt 395:-

 – Gulärtskrokett med nässelvelouté, smörstekta rapsskott, sotad grön sparris, potatisterinne smaksatt med Falbygdens sveciaost Gran Reserva (vegetarisk)

– Örtrubbad flankstek med ramslökspesto, grillad vårlök, variation på jordärtskocka samt maltvinägersky  

– Eldad hälleflundra med nässelvelouté, smörstekta rapsskott, sotad grön sparris, potatisterinne smaksatt med Falbygdens sveciaost Gran Reserva

Dessert 165:-

– Inkokt rabarber med vanilj och citron, mandelbavaroise, tuille, sorbet på körsbär samt citronverbena

– Mörk chokladpannacotta med yoghurt och tranbärssorbet, mandelmaräng & dulche de leche

– Crème Brûlée serveras med glass på röda vinbär samt pistagenougatine

– Dagens sorbet 45:-/kula

– Hemgjorda tryfflar: 1 för 25:-. 2 för 45:-.  3 för 65:-

Fast meny

Almåsas burgare  225:- 

med Svarta Sara, picklad silverlök, sallad, tomat, saltgurka & lökringar, serveras med cole slaw och pommes frites

Beyond Meat-burgare  225:- 

med Svarta Sara, picklad silverlök, sallad, tomat, saltgurka & lökringar, serveras med cole slaw och pommes frites

Köttbullar med potatismos  225: 

Rårörda lingon, gräddsås & pressgurka

Barnmeny

Köttbullar med potatispuré, gräddsås & rårörda lingon 110:-

Pannkakor med grädde & sylt89:-

A la carte på Almåsa Havshotell

Fast meny

Konferensergrupper har fast meny fredag-lördag

Måndag/torsdag

Förrätt
Skaldjursbisque med halstrad kammussla, fänkål, pepparrotskrokett, hummercoulis & lakritstagetes
Vegetariskt alternativ: Tomatbisque med saltbakad rotselleri, fänkål, pepparrotskrokett, hummercoulis & lakritstagetes

Varmrätt
Lammytterfilé serveras med grillad majrova, sparrisbroccoli, Beurre Blanc, ramslöksolja och gotlandslinser
Vegetariskt alternativ: Grillad majrova, sparrisbroccoli, Beurre Blanc, ramslöksolja och gotlandslinser

Dessert
Inkokt rabarber med vanilj och citron, mandelbavaroise, tuille, sorbet på körsbär samt citronverbena

Tisdag/fredag

Förrätt
Fläder- & citronkokt vit sparris med örtemulsion, confiterad äggula, rostad marconamandel och svart tångkaviar (är vegetarisk)

Varmrätt
Örtrubbad flankstek med ramslökspesto, grillad vårlök, variation på jordärtskocka samt maltvinägersky
Vegetariskt alternativ: Örtrubbad halloumi med ramslökspesto, grillad vårlök, variation på jordärtskocka samt maltvinägersky

Dessert
Mörk chokladpannacotta med yoghurt och tranbärssorbet, mandelmaräng & dulche de leche

Onsdag/lördag

Förrätt
Sotat kalvinnanlår med mascarpone, gremolata, parmesan, friterad kapris & rostade paranötter
Vegetariskt alternativ: Sotad gulbeta med mascarpone, gremolata, parmesan, friterad kapris & rostade paranötter

Varmrätt
Eldad hälleflundra med nässelvelouté, smörstekta rapsskott, sotad grön sparris, potatisterinne smaksatt med Falbygdens sveciaost Gran Reserva
Vegetariskt alternativ: Gulärtskrokett med nässelvelouté, smörstekta rapsskott, sotad grön sparris, potatisterinne smaksatt med Falbygdens sveciaost Gran Reserva

Dessert
Crème Brûlée serveras med glass på röda vinbär samt pistagenougatine

A la carte på Almåsa Havshotell

Med reservation för ändringar.