Middag vid havskanten
À la carte fredagar & lördagar
Fast meny måndag – torsdag (längst ned)
Frågor: Ring 08-500 404 80 eller mejla receptionen@almasa.se
À la carte-meny
Förrätt 165:-
– Skaldjursbisque med halstrad kammussla, fänkål, pepparrotskrokett, hummercoulis och lakritstagetes
– Fläder- & citronkokt vit sparris med örtemulsion, confiterad äggula, rostad marconamandel och svart tångkaviar (vegetarisk) –
– Sotat kalvinnanlår med mascarpone, gremolata, parmesan, friterad kapris och rostade paranötter
Varmrätt 395:-
– Gulärtskrokett med nässelvelouté, smörstekta rapsskott, sotad grön sparris, potatisterinne smaksatt med Falbygdens sveciaost Gran Reserva (vegetarisk)
– Örtrubbad flankstek med ramslökspesto, grillad vårlök, variation på jordärtskocka samt maltvinägersky
– Eldad hälleflundra med nässelvelouté, smörstekta rapsskott, sotad grön sparris, potatisterinne smaksatt med Falbygdens sveciaost Gran Reserva
Dessert 165:-
– Inkokt rabarber med vanilj och citron, mandelbavaroise, tuille, sorbet på körsbär samt citronverbena
– Mörk chokladpannacotta med yoghurt och tranbärssorbet, mandelmaräng & dulche de leche
– Crème Brûlée serveras med glass på röda vinbär samt pistagenougatine
– Dagens sorbet 45:-/kula
– Hemgjorda tryfflar: 1 för 25:-. 2 för 45:-. 3 för 65:-
Fast meny
Almåsas burgare 225:-
med Svarta Sara, picklad silverlök, sallad, tomat, saltgurka & lökringar, serveras med cole slaw och pommes frites
Beyond Meat-burgare 225:-
med Svarta Sara, picklad silverlök, sallad, tomat, saltgurka & lökringar, serveras med cole slaw och pommes frites
Köttbullar med potatismos 225:–
Rårörda lingon, gräddsås & pressgurka
Barnmeny
Köttbullar med potatispuré, gräddsås & rårörda lingon 110:-
Pannkakor med grädde & sylt89:-

Fast meny
Konferensergrupper har fast meny fredag-lördag
Måndag/torsdag
Förrätt
Skaldjursbisque med halstrad kammussla, fänkål, pepparrotskrokett, hummercoulis & lakritstagetes
Vegetariskt alternativ: Tomatbisque med saltbakad rotselleri, fänkål, pepparrotskrokett, hummercoulis & lakritstagetes
Varmrätt
Lammytterfilé serveras med grillad majrova, sparrisbroccoli, Beurre Blanc, ramslöksolja och gotlandslinser
Vegetariskt alternativ: Grillad majrova, sparrisbroccoli, Beurre Blanc, ramslöksolja och gotlandslinser
Dessert
Inkokt rabarber med vanilj och citron, mandelbavaroise, tuille, sorbet på körsbär samt citronverbena
Tisdag/fredag
Förrätt
Fläder- & citronkokt vit sparris med örtemulsion, confiterad äggula, rostad marconamandel och svart tångkaviar (är vegetarisk)
Varmrätt
Örtrubbad flankstek med ramslökspesto, grillad vårlök, variation på jordärtskocka samt maltvinägersky
Vegetariskt alternativ: Örtrubbad halloumi med ramslökspesto, grillad vårlök, variation på jordärtskocka samt maltvinägersky
Dessert
Mörk chokladpannacotta med yoghurt och tranbärssorbet, mandelmaräng & dulche de leche
Onsdag/lördag
Förrätt
Sotat kalvinnanlår med mascarpone, gremolata, parmesan, friterad kapris & rostade paranötter
Vegetariskt alternativ: Sotad gulbeta med mascarpone, gremolata, parmesan, friterad kapris & rostade paranötter
Varmrätt
Eldad hälleflundra med nässelvelouté, smörstekta rapsskott, sotad grön sparris, potatisterinne smaksatt med Falbygdens sveciaost Gran Reserva
Vegetariskt alternativ: Gulärtskrokett med nässelvelouté, smörstekta rapsskott, sotad grön sparris, potatisterinne smaksatt med Falbygdens sveciaost Gran Reserva
Dessert
Crème Brûlée serveras med glass på röda vinbär samt pistagenougatine
