En lustfylld gastronomisk afton vid havskanten!

15 feb: Ein tysk öl- und matupplevelse…

Eventet är tyvärr inställt.

…tillsammans med mästerkocken Norbert Lang och sveriges meste hembryggare Gustav Lindh – prost!

Tror du att tyskarna är gastronomiska proffs eller att de endast kan bygga bilar? Kom och smaka! Norbert Lang, mästerkocken från bl.a. restaurang Paul & Norbert och TV4’s Kockarnas Kamp står för maten och för ölen står en av Sveriges främsta hembryggare, ölboksförfattaren och öldomaren Gustav Lindh. Tillsammans bjuder de på en festlig kväll i gemütlichkeitens tecken med traditionell tysk mat och goda tyska öl. Under kvällen kommer du få lära dig allt om tysk matlagning, korvstoppning samt lära dig allt och lite till om tyska ölstilar och ölbryggarkonst.

15 feb 2020

OBS. Eventet är inställt

”En festlig kväll i gemütlichkeitens tecken med traditionell tysk mat och goda tyska öl.”

Kvällens preliminära program

Ein gemytlig öl- und matupplevelse

med reservation för ändringar

Start – Mingel med välkomstdryck

Från cirka kl. 17.00. Välkomstöl i form av en lättdrucken Helles som släcker törsten efter resan till Almåsa. Ölet är friskt och väl kylt men gör inte för stora anspråk på paletten. Dryck: Helles – världens första ljusa öl.

Välkomst med presentation av kvällen

Presentation av Norbert och Gustav, kort info om schemat och ev. praktikaliteter.

Kunskapsskolan

Program Gustav

Lär dig om ölets alla beståndsdelar, vilka råvaror som används och varför. Hur går bryggprocessen till och hur går det till att brygga öl hemma i köket? Och vilka olika tyska ölstilar finns det egentligen?

Program Norbert

Kort om Norbert. Mingel rund en lättsam, lustbetonad tysk bratwurstskola med praktisk demonstration. Historia, kryddorna, kött & späck, malning, stoppning. Fritt fram att själv delta.

Aptitretare

Program Norbert

En station där vi steker och trancherar bratwurst, serverad med sektkål, det är surkål kokt med sekt, serveras med löwensenf brezeln i små bitar, bier radi, rättika med salt. Till aptitretaren serveras en tysk pilsner där den markerade beskan skär igenom fettet från korven men där de örtiga smakerna kompletterar surkålen och de övriga klassiska biergartentillbehören. Dryck: Tysk pilsner – trendsättaren.

Program Gustav

Mingel med möjlighet för deltagare att ställa fördjupande frågor från förra stationen.

Middagen – Tysk frivolt

Program: Norbert kåserar om maträtterna och Gustav runt ölen.

Förrätt – Herring terrin

Norberts herring terrin (matjessillterrin beschwipster matjessill) med picklad rödlök, sås, sillkaviar, kavringkrutonger och Västerbottenost. Till fisken serveras en frisk och lätt syrlig Weißbier som är lätt i smaken men med sin höga kolsyrehalt fungerar utmärkt till feta fiskar. Dryck: Veteöl – från världens äldsta bryggeri.

Huvudrätt – Schlachtenplatte

Knaperstekt fläsk och kamben alt. tunna ribs , klopse (tyskar köttbullar kalv & sardeller i kaprissås) brysselkål, honungskål (rödkål) Små klöse som vi fyller med lök och svamp, spätzle Till den bastanta huvudrätten serveras en öl där de lite mörkare något tyngre tonerna av malt, lätt karamellmalt samt diskreta rostade chokladtoner och en markerad beska passar underbart till kött. Dryck: Münchner dunkel – en mörkare hemlighet.

Frischkäse mit musik

Färskost och getost med garnityr som man blandar själv. Hackad rödlök, rädisor, gräslök, paprika, kummin och granulerad paprika. Till den lättare mellanrätten behövs en lite lättare och diskret fruktigare öl i form av en Kölsch. Dryck: Kölsch – är det en lager eller en ale?

Efterrätt – Heisse Liebe

Vanilj och vit nougat-parfait med varma hallon och mandelkrokant. Till en söt efterrätt behövs ett lite sötare öl men absolut inte sötsliskigt. En doppelbock med sina chokladiga toner och värmande alkoholsötma passar utmärkt till både glass eller choklad.
Dryck: Doppelbock – munkarnas flytande bröd.

En saltare mötesplats – 30 min från Sthlm

almasa_konferens_-34

Konferens →

Möten hos oss är alltid lite saltstänkta vilket gör underverk för kreativiteten. För inomhusmöten finns 10 toppmoderna mötesrum. Alla med senaste tekniken och havet som närmsta granne.

puff_hotell

Hotell →

Borra in näsan i nymanglade lakan på våra drömmiga hotellrum. Samtliga rum har balkong eller terrass och är inredda i högklassig svensk design. Dessutom bjuder nästan alla fri havsutsikt.

Svartkrogen →

Sinnenas gastronomiska eldorado! Vår Svartkrog kräver mod. Här serveras ni mat, dryck och underhållning i beckmörker. En upplevelse olik alla andra och som berikar med helt nya sanningar.

”Att lyssna på vattnets mumlande eller att följa molnens väg över himlen är aldrig slöseri med tid”

Almåsa Havshotell

Himmelska dagars hemvist

När skärgården är som bäst bjuder Almåsa in till upplevelser.