
Gästspel: West Wines från Sonoma USA
Favorit i repris – goda viner och god mat tillsammans med Katarina och Bengt från West Wines i Sonoma.
West Wines ägs av familjen Åkerlind Bonde och de producerar kaliforniska viner av klassiska franska sorter som Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier i Dry Creek, Sonoma. De producerar även spännande blandviner som West Crest Cuvée gjord på Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec och Cabernet Franc samt West Tuscan Cuvée av Cabernet Sauvignon och Sangiovese. 2014 startades produktionen av mousserande vin och det görs enligt champagnemetoden av 100% Chardonnay från egna odlingar. En annan liten pärla är dessertvinet, Late Harvest Viognier.
Druvorna kommer från egna odlingar vilka är certifierade California Sustainable och de handplockas och sorteras för högsta möjliga kvalitet. Vintillverkningen ansvarar Katarina Bonde för tillsammans med Phyllis Zouzounis som är vinmakare i Sonoma sedan 35 år.
Såhär såg det ut 2020 när West Wines kom på besök →
I paketet ingår:
– 1 glas bubbel från West Wines (Seafoam) med tilltugg.
– Därefter 5–rättersmeny med 6 viner från West Wines.
Mat & vin
Amuse-bouche (Sea Foam mousserande)
Friterad wonton med Comté & marconamandlar
Rätt 1 (Sauvignon Blanc)
Ört- & surdegsgratinerat ostron med störcaviar
Rätt 2 (Viogner)
Skaldjursbisque med krispig hummerravioli & dillmaräng
Rätt 3 (Tuscan Cuvée)
Sotat kalvinnanlår, jordärtskockscrème, friterad kapris & aronia
Rätt 4 (Cabernet Sauvignon -11 & -15)
Grillad svensk oxfilé med rökt anklever & bakad svartrot
Rätt 5 (Late Harvest Viogner)
Citronblondie, dulceglass, spritade körsbär & mandelkrokant