Svartkrogen - dinner in the dark - Almåsa Havshotell

Kunden har alltid rätt och punktliga punktskriftslärare…

En syn och hörselinstruktörsutbildning tog sig på tisdagskvällen sakta in för fortbildning på ”Svartkrogen.” De var dessutom punktliga och det var inte så konstigt eftersom det fanns punktskriftslärare med i sällskapet.

På tal om just den så viktiga punktskriften så var det några för mig bekanta med bland gästerna och en av dem var Annika som jag läste punktskrift tillsammans med en gång i tiden. Hon påstod igår att hon var den bästa av oss elever och det var listigt gjort av henne att påstå det just då eftersom kunden alltid har rätt. Jag får bemöta hennes utsago vid ett för mig mer gynnsamt tillfälle.

Jag brukar berätta för gästerna att vi hör vad de säger men att de inte alltid hör att vi är där med våra viftande öron. Det är både sant och kul men ibland önskar man att man kunde blunda med öronen då man helt enkelt får höra mer än vad man vill. Precis det hände igår strax innan jag skulle börja duka av efter huvudrätten. Till min förfäran nåddes mina örongångar av en synnerligen makaber konversation. En av gästerna hade vid något tillfälle pryat på patologen och beskrev nu i detalj om vilka förnämliga sågar hon fått pröva. De kunde minsann såga genom ben utan att ställa till åverkan på mjukvävnad.Det hör till saken att jag och även Ulf i Synliga är oerhört känsliga för allt som rör läkarbesök och alla de pinoredskap och eländiga åtgärder de kan åstadkomma. I värsta fall kan vi faktiskt svimma eller i bästa fall bli kraftigt illamående. Vilken paradox att bli sjuk av att höra om vårdgivare och vårdåtgärder! Borde vi kanske söka för det här? Glöm det! Till min egen förvåning kunde jag förbli upprätt och frisk trots det hemska samtalsämnet men jag dröjde just då inte i onödan vid deras bord.

Maten mottogs som vanligt med stor förtjusning och vid genomgången av vad som varit på tallriken till huvudrätt svarade någon lustigkurre att det varit mat. Visserligen rätt men ett rätt brett svar får man nog ändå säga. Ovanligt smarta gäster den här kvällen och det känns som att vi blev överlistade om och om igen.

Vi hade en fantastiskt trevlig kväll och jag fann det fascinerande att ett sällskap kunde vara både lugna och koncentrerade samtidigt som de var härligt gladlynta och uppsluppna. Smittsamt och man blir fan på gott humör!

Ibland får jag frågan om hur mycket jag ser och det korta svaret är att jag är blind men jag ser faktiskt ett konstant flimmer av vita och ljusa punkter. Undrar om man kan kalla denna myggsvärm för synpunkter? De matchar i alla fall på sitt sätt min med åren tilltagande tinnitus så till slut blir man som ett vandrande diskotek och medge att det svänger om livet.

Jag har sagt det förut men det tål att påpekas. Det är lågintensiva och makalöst fina kvällar nu när vi jobbar på halv kapacitet. Det gör att ni som uppskattar att det är en aning mjukare kvällar borde passa på att göra ett besök på ”Svartkrogen” och Almåsa Havshotell i all sin prakt.

Nu på fredag är det utsålt men det finns platser kvar till den 23 oktober så gör slag i saken!

Tack till Joakim och Oscar för en väl genomförd kväll i mörkrets tjänst. Är det kanske så att vi fungerar så bra just i mörker eftersom vi är så naturliga?

Kram Sven

Vill du boka en middag i Svartkrogen? Kolla in om det finns något passande datum och skicka en bokning vetja! →

Möte i avskildhet

I Strandhuset kan ni vara helt för er själva. Och vara er själva. Här bjuds en möteslokal och egen solterrass tre meter från havskanten.

Dygnskonferens

Dygnskonferens är vårt ordinarie konferenspaket och kan bokas veckans alla dagar. Vågskvalp och havsutsikt ingår alltid.  

Havskonferens All In

I havskonferens all inclusive är hela havet inbjudet. Här är allt redan förberett och ordnat till det bästa - till ett extra förmånligt pris.

Måndagsmöte

Börja veckan bland kobbar och skär i Södertörns skärgård. Erbjudandet kan endast bokas med ankomst måndagar (med övernattning).

Liknande nyheter