Svartkrogen - dinner in the dark - Almåsa Havshotell

Långväga gäster och mat i havets tecken..

Bland fredagskvällens gäster på ”Svartkrogen” fanns det besökare ända från Lund och då var det tur att jag jobbade med Johan som härstammar ifrån Skåne. Mitt år som boende i Skurup räcker inte riktigt till för att jag med fog ska kunna påstå att jag bemästrar den sydliga delen av landets vilda tungomål. Fantastiskt roligt tycker jag att vi får så långväga gäster och ibland till och med tar till engelska för att göra oss förstådda.

Våra gäster från syd var inte särskilt ljudstarka då vi gav oss hän i allsång men det visade sig inte ha något att göra med språkförbistring utan att de unga damerna tyckte att allsångslåtarna var uråldriga. De undrade försynt om vi kunde några modernare låtar och det kunde vi självklart inte. De föreslog något av ”Samir & Viktor” och jag måste pinsamt nog medge att jag inte kan komma på en enda låt av sagda herrar. Kände mig som en gammal relik och det är nog kanske precis vad jag är.

Jag hade som sagt den ytterst begåvade Johan med mig inne på Sveriges första mörkerrestaurant igår och det är för mig alltid en ren fröjd. I ”Synliga” är han vår bassist men trakterar även med fördel gitarr, klaviaturer, sång och är en problemlösare av rang när det gäller tekniska lösningar. Med så fina gäster som igår kunde vi spela riktigt lågmäld och finstämd musik och då blir det än mer dramatiskt när jag tar till bröstklang och sjunger ut för fullt i refrängerna och crescendo. Enormt stimulerande för själen och efter alla fina möten i mörkret åker man slutligen hem med ett leende på läpparna.

Nästa gång kommer Johan inte enbart vara strängt upptagen med sin älskade gitarr utan kommer även att ta’t piano och det ser jag verkligen fram emot så blind jag är. Det var idel ovationer över kvällens meny och den gick havets tecken. Det sägs att man blir intelligent av fisk och jag försöker personligen äta så mycket av den varan som jag kommer åt. Jag fiskar inte efter komplimanger angående mina mentala förmågor men hoppas att min strategi märks.

Varning, att vara ute på nätet istället för att äta fisk fungerar inte på egen hand men är bra som kosttillskotts! Ja gälar anamma det är mycket med det jordiska gällande havets läckerheter!

Tack till Oscar och alla andra på Almåsa Havshotell som mer och mer känns som en familj och varje gång mottar oss med värme!

Kram Sven

Vill du boka en middag i Svartkrogen? Kolla in om det finns något passande datum och skicka en bokning vetja! →

Möte i avskildhet

I Strandhuset kan ni vara helt för er själva. Och vara er själva. Här bjuds en möteslokal och egen solterrass tre meter från havskanten.

Dygnskonferens

Dygnskonferens är vårt ordinarie konferenspaket och kan bokas veckans alla dagar. Vågskvalp och havsutsikt ingår alltid. 

Havskonferens All In

I havskonferens all inclusive är hela havet inbjudet. Här är allt redan förberett och ordnat till det bästa - till ett extra förmånligt pris.

Måndagsmöte

Börja veckan bland kobbar och skär i Södertörns skärgård. Erbjudandet kan endast bokas med ankomst måndagar (med övernattning).

Liknande nyheter