Svartkrogen - dinner in the dark - Almåsa Havshotell

Den om gaffatejpen…

Kvällsbrisen var bitande sträng, Johans gitarr än mer strängad men strängast av allt var den kamp vi utkämpade mot det ljus som strömmade ut från det klaviatur Johan tänkt smeka under kvällen på fredagens upplaga av ”Svartkrogen.”

Tanken var att han skulle alternera mellan piano och gitarr och han hade införskaffat en sustainpedal under dagen men gud rår och människan spår. Det är en vanlig vanföreställning att musiker är som mest fokuserade vid skönheten och ljudet från sina instrument, vid att få kråma sig eller umgås intimt med glosögda beundrare, vid att få slå i sig allehanda berusningsmedel eller rentutav vid lyckan i att komponera odödliga låtar men sanningen är att ingenting får en sann musikant att riktigt darra av upphetsning som en färsk kemikaliedoftande rulle med gaffatejp. Det finns absolut ingenting som inte går att fixa med denna förnämliga produkt och det enda som sätter stopp är fantasin och moraliska aspekter.

Som en ren kuriosa kan jag berätta att jag av min dotter Camilla i julklapp för några år sedan fick en plånbok gjord av gaffatejp och det var i sanning en rejäl pluska. Den var ful, luktade kraftigt och på något bisarrt sätt påminde den mig om min egen dödlighet. Det var för mig ingen tvekan om att denna plånbok skulle finnas kvar och fortfarande vara i toppskick långt efter det att jag gått vidare. Den var helt enkelt för bra och jag förpassade den efter något år till en låda i förrådet där den inte kan störa min sinnesfrid. Beväpnad med en rejäl rulle med gaffatejp gav sig alltså Johan hän med att täcka över allt som lyste på det klaviatur som fanns att tillgå på Almåsa Havshotell. Till en början såg det bra ut för inget ljus kunde ses men vi stötte snart på patrull. Display och alla lysande delar täcktes över med en lagom dos av gaffa men då upptäckte Johan att det läckte en hel massa ljus i springorna mellan tangenterna. Att gaffa där skulle innebära att det antingen bara skulle gå att ta ett enda fett ackord eller inget alls.

Vi fick bita i det sura äpplet och ge upp trots världens bästa tejp. Det fick bli gitarr som trots allt är ett lysande instrument som inte lyser. Inget piano alltså men det blev fina musikstunder och det är fascinerande hur effektfullt det blir när man kan röra sig från de allra sprödaste små toner till fullt ös. När gästerna är så med på noterna går det som en dans och det blir tydligt hur musik i grunden är känslor och kommunikation.

En kosmisk gästartist från planeten Gävle gled in, gick in i väggen men levererade därefter visdomsord, lustigheter och en låt som gungade som en häst. Johan och jag gottade oss åt hur otroligt fina kvällar det är på ”Svartkrogen” men därmed var det tvärslut på gottandet för någon dessert såg vi inte röken av. Vi fick istället glädja oss åt att vi inte åt något sött och därmed höll oss kvar i den kaloribefriade zonen där vi förblir smärta som vinthundar. Smärta kan alltså leda till smärta hur man än vänder på saken!

Missförstå nu inte dessa mina ord för gästerna fick självklart hela den ljuvliga trerättersmenyn med avslutande sötsak i en burk med lock. En lockvara alltså och Johan och undertecknad fick i alla fall servera de läckra efterrätter vi aldrig fick smaka på. Man får vara glad för det lilla och eftersom desserten var baserad på äpple i olika form kan man säga att vi slapp att för andra gången samma kväll bita i det sura äpplet! Jag måste även tyvärr rapportera att gaffatejp som jag talat mig så varm om inte går att äta när man känner sig sötsugen. Synd! Vi ger inte upp så lätt och återkommer snart igen för att åter ta mörkret i besittning. Ta och dyk upp ni också!

Kram Sven

Vill du boka en middag i Svartkrogen? Kolla in om det finns något passande datum och skicka en bokning vetja! →

Möte i avskildhet

I Strandhuset kan ni vara helt för er själva. Och vara er själva. Här bjuds en möteslokal och egen solterrass tre meter från havskanten.

Dygnskonferens

Dygnskonferens är vårt ordinarie konferenspaket och kan bokas veckans alla dagar. Vågskvalp och havsutsikt ingår alltid. 

Havskonferens All In

I havskonferens all inclusive är hela havet inbjudet. Här är allt redan förberett och ordnat till det bästa - till ett extra förmånligt pris.

Måndagsmöte

Börja veckan bland kobbar och skär i Södertörns skärgård. Erbjudandet kan endast bokas med ankomst måndagar (med övernattning).

Liknande nyheter