
Vi lajvade med West Wines
Det märliga tillståndet i världen föder nya idéer. Vad ska vi göra om en pandemi sätter stopp för vår Vinmakarmiddag med svenska West Wines från Dry Creek Sonoma? Det får ju självfallet bli en livesänd vinprovning med oss och Katarina och Bengt istället – direkt på Facebook fem meter från havskanten. Vi gav även alla intresserade att helt utan kostnad ladda hem recepten till den specialkomponerade 4-rättersmenyn till alla viner vi skulle få prova. Vi lagade även upp hela menyn dagen innan så de som hade möjlighet kunde köpa hela middagen som take home-kasse till ett fördelaktigt pris.
De fyra vinerna som vi skulle prova beställdes enkelt från Systembolaget – se nedan.
West Wines ägs av familjen Åkerlind Bonde och de producerar kaliforniska viner av klassiska franska sorter som Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier i Dry Creek, Sonoma. De producerar även spännande blandviner som West Crest Cuvée gjord på Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec och Cabernet Franc samt West Tuscan Cuvée av Cabernet Sauvignon och Sangiovese. 2014 startades produktionen av mousserande vin och det görs enligt champagnemetoden av 100% Chardonnay från egna odlingar. En annan liten pärla är dessertvinet, Late Harvest Viognier.
Druvorna kommer från egna odlingar vilka är certifierade California Sustainable och de handplockas och sorteras för högsta möjliga kvalitet. Vintillverkningen ansvarar Katarina Bonde för tillsammans med Phyllis Zouzounis som är vinmakare i Sonoma sedan 35 år.
Viner:
1. West Seafoam, Blanc de Blancs nr 77703 →
2. West Viognier, nr 78316 →
3. West Cabernet Sauvignon, nr 75076 →
4. West Crest Cuvée, nr 72430 →
Vid beställning – ange det artikelnummer som anges vid varje vin.
Ladda hem recepten om du i efterhand vill fixa middagen själv →
Se livesändningen i efterhand här →



