Vi älskar att laga mat från grunden från goda och hållbara råvaror – givetvis efter säsongens smaker. Att använda lokalproducerat är en självklart men vi vill även lyfta fram mathantverk från hela vårt avlånga land. Kort och gott är vi ett gäng matnördar som gillar att utmana oss själva och dina smaklökar.
Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-. 3-rätters 695:-
Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-. 3-rätters 695:- | NYHET: AVSMAKNINGSMENY →
Förrätt
Egengjorda pastaknyten fyllda med Karl-Johansvamp, manchegoskum, örtolja, picklade lökar
Varmrätt
Grillad Abanico Iberico med chorizosmör, röda äpplen och spetskål samt brysselkål
Veg
Grillad aubergine med rättviksärtor och gräslöksmajo, röda äpplen och spetskål
Dessert
Parfait på lingon och tjärsirap med hängd sötad gräddfil, tequilamarinerade lingon samt sockerkaka på vetegräs
Förrätt
Gravad grillad biff med marinerad vattenmelon, sojaglace, picklad chili och tapiokachips
Veg
Misobakad blomkål med marinerad vattenmelon, sojaglace, picklad chili och tapiokachips
Varmrätt
Halstrad rödingfile med blåmusslor, stekt persiljerot, rökt mandel, friterad getost med svart citron samt krondillsemulsion
Veg
Hemgjord tempeh med gremolata, stekt persiljerot, rökt mandel, friterad getost med svart citron samt krondillsemulsion
Dessert
Tarte på gråpäron och chili från Långgarn, honeycomb på Almåsahonung, blåmögelostcreme samt slånbärsgele på Almåsas slånbär
Förrätt
Gravad insjögös med yuzucreme och gräslöksolja, sakurasallad samt marinerad gurka
Veg i restaurangen
Höstsvampsoppa
Veg till svartkrogen
Misobakad blomkål med marinerad vattenmelon, sojaglace, picklad chili och tapiokachips
Varmrätt
Rådjursinnanlår med svart vitlök och confiterad rotselleri, björnbärskompott, sky på Almåsas slånbär samt jordärtskockschips
Veg
Hemgjord tofu med svart vitlök och svarvad rotselleri, björnbärskompott, sky på Almåsas slånbär samt jordärtskockschips
Dessert
Variation på mörk choklad med espressoflarn, havtorn och saltkola
Måndag
Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad
(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)
Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett
(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)
Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott
Tisdag
Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot
(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)
Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis
(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)
Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet
Onsdag
Torsdag
Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad
(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)
Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett
(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)
Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott
Fredag
Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot
(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)
Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis
Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet
Lördag
Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion
(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion
Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad
(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)
Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar
Söndag
Ingen middag
Måndag
Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad
(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)
Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett
(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)
Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott
Tisdag
Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot
(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)
Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis
(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)
Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet
Onsdag
Torsdag
Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad
(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)
Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett
(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)
Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott
Fredag
Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot
(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)
Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis
Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet
Lördag
Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion
(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion
Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad
(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)
Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar
Söndag
Ingen middag
Här virvlar storstadsmyllret ut i lätt havsbris. Hit är det lätt att komma och att bara vara och låta sig omfamnas av skärgårdslandskapet. Lyssna på vinden som vajar i vassen och vågorna som slår mot stranden. Känna doften av nybakat bröd, färska örter och vinets bouquet. Promenera runt krumma stigar, höra bryggan knarra under fötterna och doppa tåspetsarna i vattnet.