Till startsidan

Almåsas

Middag

Njut av god mat med havsutsikt i skärgården.

Vi älskar att laga mat från grunden från goda och hållbara råvaror – givetvis efter säsongens smaker. Att använda lokalproducerat är en självklart men vi vill även lyfta fram mathantverk från hela vårt avlånga land. Kort och gott är vi ett gäng matnördar som gillar att utmana oss själva och dina smaklökar.

Middagsmeny

Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-. 3-rätters 695:-

Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-. 3-rätters 695:-  |  NYHET: AVSMAKNINGSMENY →

Måndag och torsdag

Förrätt: Soppa på rostad blomkål och miso med karamelliserad lök, böckling och gräslökspulver

Vegetariskt : Soppa på rostad blomkål och miso med karamelliserad lök, rökta mandlar och gräslökspulver

Varmrätt: Smörstekt kungsfisk med grillad kammussla rullad i furikake, creme på spetskål, smörstekt spetskål och jordärtskockschips

Vegetariskt: Smörstekt egengjord tempeh på bönor och linser från nordisk råvara rullad i furikake, creme på spetskål, smörstekt spetskål och jordärtskockschips

Dessert: Höstäppeltarte med grillat smör och calvadoskaramell, saltkolaglass med kanel och smulade kakor

Tisdag och fredag (gäller ej tisdag 8/10 kontakta oss för mer information)

Förrätt: Lakritsgravad laxtartar med gurka, rökt forellrom och maltesersås

Vegetariskt: Lakritstartar på gotlandslinser och rotselleri med gurka, tapiokapärlor och maltesersås

Varmrätt: Filé på svenskt höstlamm rullad i torkat morotspulver och gremolata, pure på bakade röda morötter och chipotle,  smörad kycklingbuljong med rostad vitlök samt grönkålschips

Vegetariskt: Friterad egengjord tofu rullad i torkat morotspulver och gremolata, pure på bakade röda morötter och chipotle,  smörad svampbuljong med rostad vitlök samt grönkålschips

Dessert: Honung och pollen från våra egna bikupor med lavendelglass, vit chokladkaramell och citroncreme

Onsdag och lördag (gäller ej onsdag 9/10 kontakta oss för mer information)

Förrätt: Kalvcarpachiorulle fylld med gruyerecreme, lingongele, gremolata, körvel och sojarostade pumpakärnor

Vegetariskt: Polkabetscarpachiorulle fylld med gruyerecreme, lingongele, gremolata, körvel och sojarostade pumpakärnor

Varmrätt: Kräftfärserad och eldad fjällröding från Island med blåmusselveloute, krondillsolja, friterad potatiskaka med västerbottenost och fänkålsfrön samt syltade kantareller och pumpa

Vegetariskt: Citronbakade svartrötter med bondbönor, creme på gröna linser, krondillsolja, friterad potatiskaka med västerbottenost och fänkålsfrön samt syltade kantareller och pumpa

Dessert: Variation på blåbär

Fast meny

Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-.

V.34

Måndag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Tisdag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Onsdag

 

Torsdag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Fredag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Lördag

Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion

(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion

Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad

(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)

Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar

Söndag

Ingen middag

V.35

Måndag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Tisdag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Onsdag

 

Torsdag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Fredag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Lördag

Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion

(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion

Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad

(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)

Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar

Söndag

Ingen middag

Välkommen till havskanten

Här virvlar storstadsmyllret ut i lätt havsbris. Hit är det lätt att komma och att bara vara och låta sig omfamnas av skärgårdslandskapet. Lyssna på vinden som vajar i vassen och vågorna som slår mot stranden. Känna doften av nybakat bröd, färska örter och vinets bouquet. Promenera runt krumma stigar, höra bryggan knarra under fötterna och doppa tåspetsarna i vattnet.

EN | ES | DE