Sugen på något gott?
Konferens & kickoff
Almåsavägen 20
137 91 Västerhaninge
info@almasa.se | 08-500 404 80
Integritetspolicy
Vi älskar att laga mat från grunden från goda och hållbara råvaror – givetvis efter säsongens smaker. Att använda lokalproducerat är en självklart men vi vill även lyfta fram mathantverk från hela vårt avlånga land. Kort och gott är vi ett gäng matnördar som gillar att utmana oss själva och dina smaklökar.
Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-. 3-rätters 695:-
Förrätt
Variation på kronärtskocka med friterad salvia, prosciuttochips, Pecorino Romano & gräslöksolja
Varmrätt
Helstekt kalvytterfilé, bakad morotspuré, Demi Glace på kalv, sotad timjanpicklad borretanalök & körvel
Vegetariskt alternativ: Morots- & saffransarancini på Carnaroliris med bakad morotspuré, linser & bönor, vegetarisk rödvinssås, sotad timjanpicklad borretanalök & körvel
Dessert
Pistagebrownie med vaniljglass, chokladjord, maräng & svartvinbärscoulis
Förrätt
Tartar på rödbetsgravad Frøyalax med glasad gurka, Granny Smith, rökt forellrom, beurre blanc, gurkörtsblomma & fänkålspollen
Vegetariskt alternativ: Tartar på rödbetsgravad kålrabbi och avokado med glasad gurka, Granny Smith, rökt tångkaviar, beurre blanc, gurkörtsblomma & fänkålspollen
Varmrätt
Bakad älgrulle med ängssyrepesto, svartkålschips, confiterad ekologisk svamp, gingravade aroniabär, granskottspulver, rödvinsvinägersky & potatisgratäng
Vegetariskt alternativ: Bakad pumpa med ängssyrepesto, svartkålschips, confiterad ekologisk svamp, gingravade aroniabär, granskottspulver, yoghurt med brynt smör & potatisgratäng
Dessert
Crème brûlée-tarte med svenska höstäpplen & calvados
Förrätt
Okonmiyaki på ekologisk spetskål med hoisinshiitake, sojaemulsion på svensk gulärta, picklad ingefära, bonitoflingor, kimchirostade sesamfrön & gräslök
Varmrätt
Halstrad abborrfilé med sauterade grönsaker, sojapicklad gurka, gulbeta, skummig blåmusselsås & potatisfondant
Vegetariskt alternativ: Friterat ägg med sauterade grönsaker, chiliemulsion, rostad nori, sojapicklad gurka och gulbeta
Dessert
Marinerade färska björnbär, mandelkaka på brynt smör, Dulce de leche glass med rostad vit choklad & nötkrokant
Måndag
Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad
(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)
Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett
(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)
Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott
Tisdag
Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot
(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)
Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis
(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)
Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet
Onsdag
Torsdag
Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad
(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)
Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett
(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)
Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott
Fredag
Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot
(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)
Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis
Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet
Lördag
Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion
(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion
Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad
(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)
Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar
Söndag
Ingen middag
Måndag
Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad
(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)
Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett
(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)
Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott
Tisdag
Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot
(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)
Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis
(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)
Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet
Onsdag
Torsdag
Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad
(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)
Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett
(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)
Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott
Fredag
Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot
(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)
Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis
Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet
Lördag
Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion
(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion
Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad
(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)
Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar
Söndag
Ingen middag
Här virvlar storstadsmyllret ut i lätt havsbris. Hit är det lätt att komma och att bara vara och låta sig omfamnas av skärgårdslandskapet. Lyssna på vinden som vajar i vassen och vågorna som slår mot stranden. Känna doften av nybakat bröd, färska örter och vinets bouquet. Promenera runt krumma stigar, höra bryggan knarra under fötterna och doppa tåspetsarna i vattnet.
Almåsavägen 20
137 91 Västerhaninge
info@almasa.se | 08-500 404 80
Integritetspolicy