Till startsidan

Almåsas

Middag

Njut av god mat med havsutsikt i skärgården.

Vi älskar att laga mat från grunden från goda och hållbara råvaror – givetvis efter säsongens smaker. Att använda lokalproducerat är en självklart men vi vill även lyfta fram mathantverk från hela vårt avlånga land. Kort och gott är vi ett gäng matnördar som gillar att utmana oss själva och dina smaklökar.

Middagsmeny

Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-. 3-rätters 695:-  |  NYHET: AVSMAKNINGSMENY →

5 feb -15 april

Måndag och Torsdag

Förrätt: Råraka med löjrom från Kalix, smetana och rödlök

Vegetariskt alternativ: Råraka med tångkaviar, smetana och rödlök

Varmrätt: Halstrad Fjällröding med mandelpotatis, fänkålssallad med yuzu och gräslök, sjökorall, svarvad kålrabbi med torkade blommor och brynt soyasmör

Vegetariskt alternativ: Fetaost panerad i pinjenötter med chips på tempeh, mandelpotatis, fänkålssallad med yuzu och gräslök, sjökorall, svarvad kålrabbi med torkade blommor och brynt soyasmör

Dessert: Hallon och yoghurtglass med hallonmaränger och misoyoghurt

Tisdag och Fredag

Förrätt: Smörstekt piggvar med kapris, rödbetor, schalottenlök, creme på äggula och jordärtskockschips

Vegetariskt alternativ: Bakad rotselleri med kapris, rödbetor, schalottenlök, creme på äggula och jordärtskockschips

Varmrätt: Hängmörad biff, rökt rödvinssky, grillade rödbetor, friterad enokisvamp, pomme Anna och starka sesamfrön

Vegetariskt alternativ: Friterad hemgjord tofu, med rökt rödvinssky, friterad enokisvamp, grillade rödbetor, pomme Anna och starka sesamfrön

Dessert: Saltkaramellglass med chocolate chip cookie, apelsinkola och rostade hasselnötter

Onsdag och Lördag

Förrätt: Tartar på rådjursinnanlår med rökt paprikamajo, syrad silverlök, rökt smetana och smörgåskrasse

Vegetariskt alternativ: Tartar på kronärtskocksbotten med rökt paprikamajo, syrad silver lök, rökt smetana och smörgårdskrasse

Varmrätt: Bakad Skreitorskrygg med savoykål och avrugakaviar, dragonveloute, örtslungad potatis och smörstekt brysselkål

Vegetariskt alternativ: Grillad zucchini med bondbönor och shiitakesvamp, dragonveloute, örtslungad potatis och smörstekt brysselkål

Dessert: Grillad annanas med creme på kokos och rom, havreflarn och ananascreme

Acustic Blanc med en krämig fisksoppa
Middagen är dukad

Fast meny

Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-.

V.34

Måndag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Tisdag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Onsdag

 

Torsdag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Fredag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Lördag

Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion

(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion

Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad

(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)

Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar

Söndag

Ingen middag

V.35

Måndag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Tisdag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Onsdag

 

Torsdag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Fredag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Lördag

Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion

(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion

Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad

(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)

Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar

Söndag

Ingen middag

Välkommen till havskanten

Här virvlar storstadsmyllret ut i lätt havsbris. Hit är det lätt att komma och att bara vara och låta sig omfamnas av skärgårdslandskapet. Lyssna på vinden som vajar i vassen och vågorna som slår mot stranden. Känna doften av nybakat bröd, färska örter och vinets bouquet. Promenera runt krumma stigar, höra bryggan knarra under fötterna och doppa tåspetsarna i vattnet.

EN | ES | DE