Till startsidan

Almåsas

Middag

Njut av god mat med havsutsikt i skärgården.

Vi älskar att laga mat från grunden från goda och hållbara råvaror – givetvis efter säsongens smaker. Att använda lokalproducerat är en självklart men vi vill även lyfta fram mathantverk från hela vårt avlånga land. Kort och gott är vi ett gäng matnördar som gillar att utmana oss själva och dina smaklökar.

Middagsmeny

Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-. 3-rätters 695:-

Måndag/torsdag

Förrätt

Variation på kronärtskocka med friterad salvia, prosciuttochips, Pecorino Romano & gräslöksolja

Varmrätt

Helstekt kalvytterfilé, bakad morotspuré, Demi Glace på kalv, sotad timjanpicklad borretanalök & körvel

Vegetariskt alternativ: Morots- & saffransarancini på Carnaroliris med bakad morotspuré, linser & bönor, vegetarisk rödvinssås, sotad timjanpicklad borretanalök & körvel

Dessert

Pistagebrownie med vaniljglass, chokladjord, maräng & svartvinbärscoulis

Tisdag/fredag

Förrätt

Tartar på rödbetsgravad Frøyalax med glasad gurka, Granny Smith, rökt forellrom, beurre blanc, gurkörtsblomma & fänkålspollen

Vegetariskt alternativ: Tartar på rödbetsgravad kålrabbi och avokado med glasad gurka, Granny Smith, rökt tångkaviar, beurre blanc, gurkörtsblomma & fänkålspollen

Varmrätt

Bakad älgrulle med ängssyrepesto, svartkålschips, confiterad ekologisk svamp, gingravade aroniabär, granskottspulver, rödvinsvinägersky & potatisgratäng

Vegetariskt alternativ: Bakad pumpa med ängssyrepesto, svartkålschips, confiterad ekologisk svamp, gingravade aroniabär, granskottspulver, yoghurt med brynt smör & potatisgratäng

Dessert

Crème brûlée-tarte med svenska höstäpplen & calvados

Onsdag/lördag

Förrätt

Okonmiyaki på ekologisk spetskål med hoisinshiitake, sojaemulsion på svensk gulärta, picklad ingefära, bonitoflingor, kimchirostade sesamfrön & gräslök

Varmrätt

Halstrad abborrfilé med sauterade grönsaker, sojapicklad gurka, gulbeta, skummig blåmusselsås & potatisfondant

Vegetariskt alternativ: Friterat ägg med sauterade grönsaker, chiliemulsion, rostad nori, sojapicklad gurka och gulbeta

Dessert

Marinerade färska björnbär, mandelkaka på brynt smör, Dulce de leche glass med rostad vit choklad & nötkrokant

Fast meny

Förrätter: 165:-. Varmrätter: 395:-. Desserter: 165:-.

V.34

Måndag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Tisdag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Onsdag

 

Torsdag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Fredag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Lördag

Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion

(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion

Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad

(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)

Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar

Söndag

Ingen middag

V.35

Måndag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Tisdag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

(Vegetarisk: helgrillad spetskål med bränd grädde, inlagd gurka, svart tångkaviar, grönt äpple och smörkokt potatis)

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Onsdag

 

Torsdag

Kräftskagen serveras med sikrom, picklad silver lök, smörstekt brioche och sensommarsallad

(Vegetarisk: Skagenröra på rökt tofu serveras med tångkaviar, picklad silverlök, smörstekt brioche och sensommarsallad)

Helstekt svensk ryggbiff serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater samt färskostkrokett

(Saltbakad rotselleri serveras med dragonsmör, rostad rotselleripure, confiterade tomater rödvinskokta belugalinser, samt färskostkrokett)

Salt kolasandwich med lagerbladsglass och hjortronkompott

Fredag

Tartar på svensk oxfilé serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot

(Vegetarisk, Vegan: Tartar på rödbeta och avokado serveras med nobiskräm, shoe string fries, picklade kantareller och riven pepparrot)

Halstrad Fjällröding med musselvelote serveras med inlagd gurka, forellrom, grönt äpple och smörkokt potatis

Crème brulee serveras med kanderade pistagenötter och fläder/ lime sorbet

Lördag

Rimmad och sotad kammussla med tomatconsommé, bakad purjolök friterat rispapper och dillemulsion

(Vegetarisk: Sotad kungsmussling med tomatconsommé, bakad purjolök, friterat rispapper och dillemulsion

Grillad iberico Pluma serveras med fondantpotatis, portvinssås, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad

(Vegetarisk: Grillad kejsarhatt serveras med portvinssås, fondantpotatis, ört och vitlökssmör, samt tomat och löksallad)

Key lime pie serveras med chilimaräng (italiensk) och kanelmarinerade jordgubbar

Söndag

Ingen middag

Välkommen till havskanten

Här virvlar storstadsmyllret ut i lätt havsbris. Hit är det lätt att komma och att bara vara och låta sig omfamnas av skärgårdslandskapet. Lyssna på vinden som vajar i vassen och vågorna som slår mot stranden. Känna doften av nybakat bröd, färska örter och vinets bouquet. Promenera runt krumma stigar, höra bryggan knarra under fötterna och doppa tåspetsarna i vattnet.

EN | ES | DE