Till startsidan

gästspel i juletid

Julbord i skärgården

Julbord i ett gnistrande skärgårdslandskap

Snöflingor, brasor som sprakar, gotländsk tryffel som tindrar likt diamanter – välkommen till Norbert Langs julbord hos oss på Almåsa Havshotell

Torsdag till söndag 30 nov - 16 dec

Även i år har vi bjudit in Norbert Lang – vår vän och matfilosof som drivit den välkända krogen Paul & Norbert på Strandvägen i Stockholm och på senare blivit mer känd som tv-kock på TV4. Norbert tilldelades redan 1990 Gastronomiska Akademiens guldmedalj för utomordentliga insatser inom den svenska matkulturen.

Torsdagen 30 nov startar våra julbord. Vi och Norbert Lang dukar upp ett traditionellt, hemlagat julbord med guldkant i form av ett antal rätter som får ett fint täcke eller fyllning utav färsk gotländsk tryffel från Risungs Gård. Njut av rena smaker från lokala producenter och vi låter såklart skärgårdens läckerheter ta plats på vårt julbord. Julmaten får sällskap av frostiga snapsar och kall julöl och givetvis Norberts egen glögg. Norbert är på plats varje lördag.

Sittningar:

  • Torsdag och fredag från 17.30 sista bokningstid 20.00
  • Lördag från 16.30 sista bokningstid 20.00
  • Söndag från 14.00 sista bokningstid 15.45

Torsdag 30 nov
Fredag 1 dec (fullbokat)
Lördag 2 dec (med Norbert Lang)

Torsdag 7 dec (fåtal platser)
Fredag  8 dec (fullbokat)
Lördag 9 dec 
(med Norbert Lang)
Söndag 10 dec (fåtal platser)
Hela familjen-söndag 595 kr/person.
Vi öppnar upp simbassäng, gym och bastu utan kostnad. Boka till Strandhuset med vedeldad bastuflotte, jacuzzi, relax och vinterbad för 350 kr/person. 

Torsdag 14 dec
Fredag  15 dec
Lördag 16 dec 
(med Norbert Lang)

Glöggstation

Norbets fruktbröd med anklever & tryffel

Bröd och smör

Vört
Kavring
Baguette
Knäcke x3 (BäckeKnäcke, surdeg, tunnbröd)
Tryffelsmör
Smör

Sill och strömming

Matjessill
Inlagd sill
Saffrans- & Curry-sill
Kräftsill
Senapssill
Sorundasill
Vegsill på aubergine ”Skärgårdssill”
Stekt inlagd strömming
Västerbottenost
Rödlök/gräslök
Gräddfil laktosfri
Potatis

Fisk och skaldjur

Gravad lax
Rödbetsgravad lax mmed fänkål
Inkokt lax
Kallrökt lax
Varmrökt lax
Räkor: Färska och rökta
Ägghalvor Skagen/Sikrom + tryffelkräm
Matjesilltårta med arenkhakaviar
Hovmästarsås
Pepparrotsvisp
Rhode Island
Aioli

Kallskuret

Julskinka
Tegelrökt coppa
Granskottssalami
Rökt Lammstek
Gravad Hjort
Varmrökt ankbröst
Kalixkorv
Tryffelsalami
Lantpaté
Leverpastej
Tryfferad blomkål och Västerbottenterrin

Sallader/tillbehör

Rödbetssallad
Kål apelsin granatäpple
Grönsallad
Waldorf
Broccoli- & stiltonsallad
Cornichonger
Äppelmos
Lingon
Cumberland
4x Senap (Tryffelsenap, Dijon, sötstark, västervik)

Småvarmt

Köttbullar
Lammprinskorv
”Revben”
Julkorv
Janssons frestelse
Brysselkål
Rödkål
Grönkål
Lutfisk med ärtor, bechamel och kryddpeppar

Ostar

Stilton
Cheddar
Brie
Kex
Marmelad

Dessert & godis

Ris à la Malta
Saftsås
Saffranspäron
Fruktsallad
Fruktkorg med vinteräpplen/clementiner
Vegansk kokosmoussé
Mintchokladmousse
Gateau Opera
Fransk chokladtårta
Mjuk pepperkaka med lingoncreme
Struvor
Vispad grädde
Hemkokt sylt – hjortron, jordgubb, blåbär
Britt-Maries saffransskorpor
Britt-Maries pepparkakor
Skumtomtar
Valrhonapraliner
Knäck
Kola
Fudge
Ischoklad
Brända mandlar
Mintkyssar
Polkaspån
Wienernougat

Vuxen 795 kr
Barn från 5-12 år 50%
Barn 0 -upp till 5 år Gratis

Havsbastu, jacuzzi...

Psst, du vet väl om att du kan boka tillgång till vårat Strandhus med både bastu, jacuzzi samt en mysig havsbastu perfekt för vinterbadet. Läggs enkelt till när du bokar online. Ha det så skönt!

EN | ES | DE