Till startsidan

gästspel i juletid

Julbord i skärgården

Julbord vid havet och ett gnistrande skärgårdslandskap

Snöflingor, brasor som sprakar – välkommen till vårt hemlagade julbord med en twist från våra stjärnor i köket och vår gästspelande vän och stjärnkock, Norbert Lang som står redo att personligen ta emot er varje varje lördag…

Glöggstation

Norberts glögg
Mandelpotatispure med tryffel och rökt sillkaviar

Bröd och smör

Vörtbröd
Kavring – Minilimpa
Baugette
Knäckebröd två sorter – Brittis Bäckeknäcke och fröknäcke
Tryffelsmör
Vispat brynt smör

Sill och strömming

Kräftströmming
Stekt inlagt strömming
Matjesill
Vegetarisk zucchinisill med gräslökssmak
Gräslökssill
Klassisk inlagd sill med picklad rödlök
Sill med creme på äggula och rökt sillkaviar
Sill med senapsmajo
Sill med brynt smör och yoghurt

Fisk och skaldjur

Soja- och yuzugravad lax med furikake
Lakritsgravad lax
Rödbetsgravad lax med gin
Dillgravad lax
Saffran- och morotsgravad lax
Hallon- och limegravad lax
Kallrökt lax
Ägghalvor med bacon och tryffel
Ägghalvor med röra på varmrökt lax och forellrom
Matjesillstårta
Rökta räkor

Kallskuret

Senapsgriljerad julskinka
Varmrökt ankbröst
Jägarskinka
Tryffelsalami
Fänkålssalami
Hemgjord lantpate
Gravad biff gracerad med Almåsa honung
Slånbärsgravad hjortytterfile
Sallader
Rödbetssallad
Waldorfsallad
Glöggrostad broccoli med russin och blåmögelost

Tillbehör

Rödlök
Gräslök
Gräddfil
Potatis
Västerbottenost
Hovmästarsås
Pepparrotsvisp
Saffransaioli
Cornichoner
Äppelmos
Lingon
Cumberland
3 sorters senap (tryffel, sötstark, västervik)
Dijonaise

Småvarmt

Kalvköttbullar
Egengjord lammprinskorv
Vanlig prinskorv
Friterad glacerad fläsksida
Janssons frestelse
Brysselkål
Rödkål
Grönkål
Lutfisk med ärtor, bechamel på beställning

Ostar

Cheddarost
Sörmlands ädel
Brie de meaux
Wrångebäck
Kex
Hemkokta marmelader

Dessert och godis

Ris a la malta
Saffranspäron
Ingefärsäpplen
Fruktkorg
Vegansk kokosmousse
Mintchokladmousse
Operakaka
Fransk chokladtårta
Mjuk pepparkaka med lingoncreme
Vispad grädde
Hemkokta syltar
Saffransbiscotti
Pepparkakor
Skumtomtar
Chokladpraliner
Knäck
Kola
Ischoklad
Brända mandlar
Mintkyssar
Polkaspån
Wienernougat

Med reservation för ändringar

Torsdag till söndag 29 nov - 22 dec

Även i år har vi bjudit in Norbert Lang – vår vän och matfilosof som drivit den välkända krogen Paul & Norbert på Strandvägen i Stockholm och på senare blivit mer känd som tv-kock på TV4. Norbert sätter sin prägel på julbordet och är på plats i egen hög person varje lördag.

Fredagen 29 nov startar våra julbord. Vi dukar upp ett traditionellt och hemlagat julbord med guldkant. Njut av rena smaker, vårt kök lagar all mat från grunden – från laxar, korvar till bröd och juldesserter. Julmaten får självklart sällskap av frostiga snapsar och kall julöl och givetvis Norberts egen glögg. Norbert är på plats varje lördag.

Sittningar:

  • Torsdag, fredag och lördag från 16.30 sista bokningstid 20.00
  • Söndag från 13.00 sista bokningstid 15.30

Fredag 29 nov
Lördag 30 dec (med Norbert Lang)

Torsdag 5 dec
Fredag  6 dec
Lördag 7 dec 
(med Norbert Lang)
Söndag 8 dec
Hela familjen-söndag 695 kr/person.
Vi öppnar upp simbassäng, gym och bastu utan kostnad. Boka till Strandhuset med vedeldad bastuflotte, jacuzzi, relax och vinterbad för 350 kr/person. 

Torsdag 12 dec
Fredag 13 dec
Lördag 14 dec (med Norbert Lang)

Torsdag 19 dec
Fredag  20 dec
Lördag 21 dec (med Norbert Lang)
Söndag 22 dec
Hela familjen-söndag 695 kr/person. Vi öppnar upp simbassäng, gym och bastu utan kostnad. Boka till Strandhuset med vedeldad bastuflotte, jacuzzi, relax och vinterbad för 350 kr/person. 

Årets julbord med läcker sillservering

Vuxen 795 kr
Barn från 5-12 år 50%
Barn 0 -upp till 5 år Gratis

Havsbastu, jacuzzi...

Psst, du vet väl om att du kan boka tillgång till vårat Strandhus med både bastu, jacuzzi samt en mysig havsbastu perfekt för vinterbadet. Läggs enkelt till när du bokar online. Ha det så skönt!

EN | ES | DE