välkommen till havet

Snöflingor, brasor som sprakar – välkommen till vårt hemlagade julbord med en twist från våra stjärnor i köket. Vi frestar bland annat med en sill- och laxservering utöver det vanliga. Det blev en riktig hit förra året så vi fortsätter även detta år. Varmt välkommen!
Snön knastrar under skorna, havet ligger stilla och matsalen doftar av nejlika, apelsin och griljerad skinka. I vinter bjuder vi in till ett julbord där traditionen möter nya smaker – tillagat från grunden av Almåsas kockar, med kärlek och omtanke.
Vi serverar bland annat sju olika sorters gravad lax och flera sillinläggningar – från klassiska smaker till moderna tolkningar. Gästens första tallrik? En sillkomposition utöver det vanliga!
Och resten? Nygriljerad skinka, Janssons frestelse, dessertbord med söta finaler – allt i en miljö där julfriden faktiskt infinner sig.
Sittningar
Torsdag 17.00-20.00, fredag 17.00-20.00, lördag 16.00-20.00 och söndag 13.00-15.30.
Torsdag 4 dec
Fredag 5 dec
Lördag 6 dec
Söndag 7 dec Familjedag
Torsdag 11 dec
Fredag 12 dec samt jullunch (395:-)
Lördag 13 dec
Söndag 14 dec Familjedag
Onsdag 17 dec
Torsdag 18 dec
Fredag 19 dec
Lördag 20 dec
Söndag 21 dec Familjedag
Glöggstation
Norbert Langs glögg
Hembakat tunnbröd med laxmousse
Sill och strömming
Stekt inlagd strömming
Matjesill
Vegetarisk zucchinisill med ramslök
Ramslökssill
Klassisk inlagd sill med picklad rödlök
Sill med creme på äggula och rökt sillkaviar
Sill med senapsmajo
Sill med brynt smör och yoghurt
Fisk och skaldjur
Soja och yuzugravad lax med furikake
Lakritsgravad lax med hallonpulver
Rödbetsgravad lax med enbär
Klassisk gravlax
Äpple ingefäraslax
Citrusgravad lax
Lönnsirapslax
Hemgjord varmrökt lax
Inkokt lax
Ägghalvor med bakad äggula och bacon
Matjesillstårta
Hemrökta räkor
Crustader med skagenröra
Kallskuret
Senapsgriljerad julskinka
Varmrökt ankbröst
Jägarskinka
Tryffelsalami
Vildsvinssalami
Hemgjord lantpate
Gravad biff med vattenmelon, yuzu, chili och rispuffar
Rökt gravad hjortytterfile med slånbärschutney
Sallader
Rödbetssallad
Waldorfsallad
Glöggrostad broccoli med russin och blåmögelost
Tillbehör
Rödlök
Gräslök
Gräddfil
Västerbottenost
Hovmästarsås
Saffransaioli
Cornichoner
Äppelmos
Lingon
Cumberland
3 sorters senap (tryffel, sötstark, västervik)
Småvarmt
Hjortköttbullar med fläsk
Nötköttbullar (köpta)
Egengjord lammprinskorv
Vanlig prinskorv (köpta)
Friterad glacerad fläsksida med sesam
Janssons frestelse
Brysselkål
Rödkål
Grönkål
Lutfisk med ärtor, bechamel på beställning
Potatis
Bröd och smör
Vörtbröd
Kavring – Minilimpa
Baugette
Knäckebröd två sorter – Brittis och Fröknäcke
Edamerost
Vispat brynt smör
Ostar
Cheddarost
Sörmlands ädel
Brie de meaux
Wrångebäck
Kex
Hemkokta marmelader
Dessert och godis
Ris a la malta
Saffranspäron
Ingefärsäpplen
Fruktkorg
Vegansk kokosmousse
Mintchokladmousse
Operakaka
Fransk chokladtårta
Mjuk pepparkaka med lingoncreme
Vispad grädde
Hemkokta syltar
Saffransbiscotti
Pepparkakor
Skumtomtar
Chokladpraliner
Knäck
Kola
Ischoklad
Brända mandlar
Mintkyssar
Polkaspån
Wienernougat

Torsdag vuxen: 795 kr
Fredag vuxen: 895 kr
Lördag vuxen: 995 kr
Söndag vuxen: 895 kr
Barn från 5-12 år 50%
Barn 0 -upp till 5 år Gratis
Hela familjen-söndag 895 kr/person. Vi öppnar upp simbassäng (ta med handduk), gym och bastu utan kostnad. Boka till Strandhuset med vedeldad bastuflotte, jacuzzi, relax och vinterbad för 350 kr/person.
Psst, du vet väl om att du kan boka tillgång till vårat Strandhus med både bastu, jacuzzi samt en mysig havsbastu perfekt för vinterbadet. Läggs enkelt till när du bokar online. Ha det så skönt!