Mat från havet smakar bäst vid havet.

Restaurangen – en ocean av smaker

Det är något alldeles särskilt med att äta mat från havet, vid havet. Det smakar bättre på något sätt.

Kanske för att det är enklare att slappna av och verkligen njuta av de ö-märkta råvarornas krispighet, sälta, sötma och syrlighet. Alla middagar hos oss är kustnära och det finns förstås ofta fisk och skaldjur på menyn. Köksmästare Erik och vår gastronomiska ledare Christian brinner för det naturliga, ekologiska, det äkta och driver restaurangen utifrån filosofin; Eat clean. Läs mer här →

Våra matsalar

I herrgården finns två matsalar med totalt 110 sittplatser. Här finns också tre salonger, biljardbord, sällskapsspel, en skön bar och sprakande brasor. På terrassen dukar vi sommartid gärna upp till sköna grillkvällar och mingelfester. Och vill ni bli ett strå vassare i vinets vackra värld rekommenderar vi en provning med vår sommelier.

Svartkrogen

Sinnenas gastronomiska eldorado sedan 2006.

Vår svartkrog kräver mod. Här serveras mat, dryck och underhållning i beckmörker. En upplevelse olik alla andra och som ger sanningar du inte kan få någon annanstans. När ett sinne försvagas skärps alla de andra. Dofter och smaker blir starkare och när du inte kan möta din bordsgrannes blick går samtalen hjärta till hjärta. Låt smaklökarna vakna till liv i mörkret och upplev en helt ny bild av dig själv och ditt middagssällskap. Välkommen till en annan värld!

Almåsa Havshotell

Himmelska dagars hemvist

När skärgården är som bäst bjuder havet in till upplevelser.