Till startsidan

Vinproducent på besök

Winemakers Dinner med Martin Wassmer, en sammanfattning

Psst, svep med fingret för att bläddra bland bilderna 🙂

Föregående bild
Nästa bild

Oktoberkväll vid havskanten med fantastiska viner och gott att äta

Vilken magisk eftermiddag vi fick, skärgården bjöd till med en strålande höstdag. Hårsfjärden låg lugn som en filbunke och manade till avkoppling vid stranden. Flera av våra gäster gjorde slag i saken och njöt i fulla drag av havsbastu, jacuzzi och utsikten – vissa dagar är bättre än andra!

Vid 17.30-tiden började gästerna samla sig i herrgården, här hade Tino från Weingut Martin Wassmer, Daniel Scheelke från Jakobsson & Söderström Vinhandel och vår servispersonal piffat, puffat och framförallt putsat vinglas sedan några timmar tillbaka. I köket puttrade såser och allsköns mat på spisen och i ugnarna.   

Föregående bild
Nästa bild

Kvällen kan börja

Tino samlade alla gäster nere i salongerna för information om vinerna och producenten där det bjöds på en riktigt trevlig fördrink och tilltugg i form av: Ceviche på kammussla och lime med cantaloupemelon på chips av torkad kammussla med chorizomajo och koriander.

Markgräflerland Riesling Kalkstein 2020

Vinet bjuder på en inbjudande och uppfriskande doft med citrus, en bukett örter och melon. Passar verkligen ljuvligt till cevichen med vinets friska syra och fruktighet. Vilken trevlig start på kvällen!

Föregående bild
Nästa bild

Första servering

Äntligen till bords där första anrättningen landar tillsammans med vin nummer två, här bjuds en weiss burgunder (pinot blanc) tillsammans med: Pastakuddar fylld med kalv i dill, smörat kycklingbuljong med dill och krispiga grönsaker.

Estate Weisser Burgunder 2023

Skön doft av aprikos och lime med en hint av grapefrukt. Frisk syra och mineralitet som möter upp den smöriga buljongen och dillköttet perfekt. Nam-nam!

Föregående bild
Nästa bild

Andra servering

Vi bjuds på en höstkantarellmacka (Höstkantarellmacka med rökt smetana, västerbottenostchips och citronpicklad kålrabbi samt makrill) och en grauer burgunder eller pinot gris som den vanligtvis kallas i Frankrike.

Estate Grauer Burgunder 2023

Här är det äpplen av lite mognare sort, citrus och för den som gillar päron, får sitt lystmäte i detta vin. En lite krämig munkänsla med fruktig syra och elegant eftersmak.

Föregående bild
Nästa bild

Tredje servering

Nu väntar lamm i variation och två stycken viner (två femåringar)  – det är verkligen något speciellt med Wassmers röda viner, de rinner märkligt lätt och förnöjsamt förbi gomseglet och tillsammans med maten uppstår en ljuv symfoni i munnen. Faktumet att de serverades ur magnumflaskor gjorde inte upplevelsen mindre smakfull – tvärtom 🙂

Schlatter Spätburgunder >SW< 2019

Spätburgunder (pinot noir), denna underbara druva som ger ytterst eleganta viner i rätta händer. Här får vi en knippa färska svarta vinbär, körsbär, finaste choklad med en trevlig pinot-kryddighet; allt förpackat med en lång och balanserad eftersmak. 

Markgräflerland CALMO Rotweincuvée 2019

CALMO är en cuvée av olika druvsorter och här ingår Cabernet Sauvignon, Merlot, St. Laurent, Syrah. Här får vi lite mörkare frukt med en tydlig kryddighet. Björnbär, mörksvarta körsbär och cassis. Elegant tanninstruktur med aromer av muskotnöt, kryddnejlika, katrinplommon och björnbär. Fin längd. 

Föregående bild
Nästa bild

Fjärde servering

Ingen middag utan ost (Ost från Påverås med nachipäron och pumpakärnor samt honung från våra egna bikupor), det är sedan gammalt. Påverås är en favorit bland svenska ostproducenter och osten levererar, tillsammans med övriga ingredienser. 

Markgräflerland Muskateller Kabinett 2023

Doften har fina citrustoner med behaglig syra, gott till den smakrika osten och det söta päronet. 

Föregående bild
Nästa bild

Femte servering

Dessert… mmm-munk. Friterad munk fylld med sött höstäpple och syltad ingefära, vinkokta aprikoser samt aprikossorbet.

Markgräflerland Muskateller Kabinett 2023

En trevlig doft av jasminblomma och kanderad apelsin möter exotiska toner av ananas och passionsfrukt. Elegant och med en tydlig, fruktig karaktär och härlig sötma.

Dessert

Tack!

Tack till alla våra gäster – så kul att ni ville komma och spendera denna weekend med oss! Tack till Tino och Daniel Scheelke och jag vill gärna ge massor av stjärnor till hela mitt team i köket, i serveringen, i receptionen – vad skulle Almåsa vara utan er! Stolt och glad över erat engagemang och hjärta!

Många kramar, hoppas vi ses igen!

Britt-Marie Bäcke
Hotelldirektör

Aktiviteter

Kvällsdopp, morgondopp, kaffedopp, solglitter, badring, ryggsim. Här är tystnaden talande och naturen ständigt närvarande vilket ger bästa förutsättningarna för såväl äventyrlig teambuilding som avkopplande stunder vid havet. Missa inte konceptet ’Blunda så får du se’ – aktiviteter i mörker. Perfekt för företaget som gillar utmaningar!

EN | ES | DE