Gästspel 16 mars
Välkommen till en riktigt härlig kväll tillsammans med stjärnkocken Alexandra Zazzi. Avnjut en femrätters middag med vinpaket inklusive fördrink och en amuse samt olivoljeprovning.
Alexandra Zazzi är frilansande kock, matskribent, författare, föreläsare och programledare. Hon är född i Stockholm av svensk- italienska föräldrar och är uppvuxen i Rapallo, norra Italien. Matintresset ligger i generna, en härlig blandning av den italienska lusten till mat och råvaror samt kärleken till svensk husmanskost. Med passion, lagar hon och pratar om mat.
Alexandra började sin karriär i köket med att steka hamburgare som 15 åring i Kungsträdgården i Stockholm, fortsatte på krogar i New York och Stockholm och har drivit två egna restauranger i Göteborg. Numera bor hon i Stockholm och frilansar i olika projekt inom mat, restauration, media och naturliga råvaror.
Hon klev in i tv-rutan 1998 genom dokusåpan Robinson och tillbringade 47 dagar på en ö i tropikerna och vann tävlingen.
Idag är Alexandra Zazzi en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Hon är hunnit med att skriva flera kokböcker och har en egen matspalt i Göteborgs Posten sedan 2007. Alexandra har varit programledare eller medverkande i otaliga mediala produktioner inom TV och radio.
Olivoljeprovning
Kort föredrag om olivoljans betydelse i det italienska köket På bordet rosmarinsdoftande focacciabröd och kräm av soltorkade tomater
Aptitretare
Sotad laxloin på bädd av rotselleri och äpple toppad med en len basilikakräm
Vin: Bortolomiol, Veneto, Prosecco Valdobbiadene Superiore Ius Naturae Brut -21
Förrätt
Carpaccio på hjortytterfilé med emulsion på Karl-Johansvamp och parmesanflarn
Vin: Il Chiosso, Piemonte, Colline Novaresi Spanna -21
Pastarätt
Svart tortelloni, fylld med ricotta och mangold, toppas med smörad räkfond och havskräfta
Vin: Elvio Cogno, Piemonte, Langhe Nascetta ”Anas-cëtta” -21
Mellanrätt
Minigazpacho med chilisorbet
Varmrätt
Lammytterfilé med butternut squash, salvia och rödvinssås
Vin: Tenuta di Bibbiano, Toscana, Chianti Classico Riserva -19
Dessert
Tiramisuper – öppen variant av den klassiska italienska desserten tiramisú med mjuk citronkaka, espressoglass och mascarponekräm
Dessertvin: Aldo Degani, Veneto Recioto della Valpolicella -19
Psst, du vet väl om att vi har ett Strandhus med både bastu, jacuzzi samt en mysig havsbastu. Boka en timme eller två precis vid havskanten. Tillägg läggs enkelt till när du bokar online. Ha det så mysigt!