Till startsidan

Gästspel 16 mars

Italiensk afton med Alexandra Zazzi

Välkommen till gästspel vid havskanten på Almåsa!

Välkommen till en riktigt härlig kväll tillsammans med stjärnkocken Alexandra Zazzi. Avnjut en femrätters middag med vinpaket inklusive fördrink och en amuse samt olivoljeprovning.

Italiensk mat- och vinkväll med Alexandra Zazzi

Alexandra Zazzi är frilansande kock, matskribent, författare, föreläsare och programledare. Hon är född i Stockholm av svensk- italienska föräldrar och är uppvuxen i Rapallo, norra Italien. Matintresset ligger i generna, en härlig blandning av den italienska lusten till mat och råvaror samt kärleken till svensk husmanskost. Med passion, lagar hon och pratar om mat.

Alexandra började sin karriär i köket med att steka hamburgare som 15 åring i Kungsträdgården i Stockholm, fortsatte på krogar i New York och Stockholm och har drivit två egna restauranger i Göteborg. Numera bor hon i Stockholm och frilansar i olika projekt inom mat, restauration, media och naturliga råvaror.

Hon klev in i tv-rutan 1998 genom dokusåpan Robinson och tillbringade 47 dagar på en ö i tropikerna och vann tävlingen.

Idag är Alexandra Zazzi en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Hon är hunnit med att skriva flera kokböcker och har en egen matspalt i Göteborgs Posten sedan 2007. Alexandra har varit programledare eller medverkande i otaliga mediala produktioner inom TV och radio.

Fördrink: 18.00
Ca 18.30
Olivoljeprovning vid bordet
Middag

Olivoljeprovning
Kort föredrag om olivoljans betydelse i det italienska köket. På bordet rosmarinsdoftande focacciabröd och kräm på soltorkade tomater.

Aptitretare
Sotad laxloin på bädd av rotselleri och äpple toppad med en len basilikakräm

Förrätt
Carpaccio på hjortytterfilé med Karl-Johansvamp emulsion och parmesanflarn

Pastarätt
Svart tortelloni, fylld med ricotta och mangold toppas med smörad fond av räkor med havskräfta

Mellanrätt
Minigazpacho med chilisorbet

Varmrätt
Lammytterfilé med butternut-pumpa och salvia samt rödvinssås

Dessert

Tiramisuper Öppen variant av den klassiska italienska desserten tiramisú med mjukcitronkaka, espressoglass och mascarponekräm

 

Alexandra Zazzi på Almåsa Havshotell

Boka lite extra mys...

Psst, du vet väl om att vi har ett Strandhus med både bastu, jacuzzi samt en mysig havsbastu. Boka en timme eller två precis vid havskanten. Tillägg läggs enkelt till när du bokar online. Ha det så mysigt!

EN | ES | DE