Till startsidan

gästspel

Gästspel: Albert från Acustic & Ritme 25/11

Upplev vin från Priorat och Montsant under ledning av Albert - grundare till båda vingårdarna.

Acústic Celler och Ritme Celler är båda vintillverkare belägna i regionerna Montsant och Priorat i Spanien. Båda vinerierna har skapats av Albert Jané och de representerar hans vision och passion för att producera viner av hög kvalitet som speglar regionernas unika terroir.

Mer om Acústic & Ritme

Acústic Celler i Montsant: Acústic Celler DO Montsant, är beläget i Montsant-regionen i Katalonien. Vineriet är känd för sin produktion av högkvalitativa viner och sin strävan efter att uttrycka Montsant-appelationens särdrag. De fokuserar på att odla inhemska druvsorter som Garnacha (Grenache), Carignan (Cariñena) och Syrah – viner med unik smak och karaktär. Acústic Celler har vunnit erkännande för sina komplexa och balanserade viner, och deras hållbara produktionsmetoder har såklart bidragit till framgångarna.

Ritme Celler i Priorat: Ritme Celler är belägen i den prestigefyllda vinregionen Priorat, också i Katalonien. Liksom Acústic Celler strävar Ritme Celler efter att uttrycka Priorat-regionens terroir och skapa viner av hög kvalitet. De använder sig främst av inhemska druvsorter som Garnacha (Grenache), Cariñena (Carignan), och Syrah, vilka trivs i Priorats unika mikroklimat och steniga jordar. Ritme Celler är kända för sina intensiva och eleganta viner som har fått höga poäng och beröm från vinexperter.

Meny

Amuse bouche

Vin : Acustic Blanc
Arancini med karljohansvamp och Manchego

Första servering

Vin : Ritme Blanc
Krämig fisksoppa med rökt torsk, paprikacreme och persiljeolja

Andra servering

Vin : Acustic Negre
Tartar på rådjur med chorizomajo, kronärtskockschips och torkade örter

Tredje servering

Vin : Acustic Bráo och Ritme Plaer
Abanico Iberico med mojo rojo, gräslökscoleslaw och hasselbackspotatis

Fjärde servering

Vin : Acustic Auditori
Varm Granbarrsost från Jürs med bröd och bakade betor

Efter

Chokladpraliner

På besök på Acustic i Montsant, Katalonien.

Boka till något extra...

Psst, du vet väl om att vi har ett Strandhus med både bastu, jacuzzi samt en mysig havsbastu. Boka en timme eller två precis vid havskanten. Tillägg läggs enkelt till när du bokar online. Ha det så mysigt!

EN | ES | DE