Till startsidan

AKTIVITETER

'Blunda så får du se'

Provningar av alla slag...

Visste du att Almåsa Havshotell ägs av Synskadades stiftelse och flera av våra olika aktiviteter har en stark koppling till vårt främsta sinne. Nu har vi utökat vårt möteskoncept till att omfatta flera olika aktiviteter för företag som vill testa något nytt – som vill utmana sig själva. Vi kallar aktivitetskonceptet ’BLUNDA SÅ FÅR DU SE.

Samtliga priser är exkl.moms och är ett tillägg till ordinarie konferenspaket.

Middag i Svartkrogen

Svartkrogen – restaurangen där ni äter i totalt mörker medan vår personal med synnedsättning står för både servering och musik- underhållningen. Svartkrogen erbjuds som weekend vissa fasta datum under året men även ni som konferensgrupp kan välja att avnjuta middagen i Svartkrogen, vi insisterar nästan på det – det är en upplevelse!

En annorlunda vinprovning för er som tror att ni kan skilja på rött och vitt vin – en garanterad snackis!

Populära Svartkrogen – nu utvecklar vi konceptet med en ny upplevelse i Svartkrogen för den som vill testa sina smaklökar genom att prova vin helt i mörker. Det är en liten kortare provning som vanligtvis avslutas med en ’vanlig’ trerätters middag (tillkommer) utöver det vanliga i vår restaurang i herrgården.

Svart vinprovning

Tillgänglighet och bemötande

Kommunikation & samarbete

Kommunikation, tillit och samarbete på ett lärorikt och roligt sätt i mörker.

FÄRDIG PAKETLÖSNING ELLER KAN OCKSÅ SKRÄDDARSYS EFTER BEHOV OCH ÄNDAMÅL. I mörker blir det en övning i kommunikation, tillit och samarbete på ett lärorikt och roligt sätt. Skapa eget fika eller förbered plockmaten till after worken, blanda drinken, syntolka ett föremål eller gå en ljudpromenad utan synintryck. Kontakta oss för att få mer information och förslag. Passar nya möteskonstellationer men även grupper som känner varandra väl.

Startavgift: 8 000 kr | Pris/pers: från 195 kr

Tror du att du kan gissa dig till olika dofter och smaker
bara genom att dofta? Vem vet, du kanske har en mirakelnäsa likt Systembolagets doftproffs! Hur tolkar din hjärna olika sorters ting, kan du lista ut vad som ligger framför dig endast genom att känna och dofta? Utmana din bordsgranne – du vill ju gärna ha något att skryta om på jobbet!

Sinnesjakt

En rolig och intressant aktivitet som kommer utmana dina sinnen – och din bordsgranne.

Punktprovning

Punktskrift, vad är det egentligen?

Här erbjuds en introduktionskurs i punkt- skriftens värld. Du får prova på att skriva och läsa på ett helt nytt sätt med fingertopparna istället för med ögonen.
En föreläsning med fokus på tillgänglighet och bemötande av personer med synnedsättningMånga blir lite nervösa inför att möta personer med synnedsättning – hur mycket ser personen egentligen, ska du fråga om den synskadade behöver hjälp eller är hen trött på att någon frågar stup i kvarten? Under denna föreläsning är inga frågor för dumma eller konstiga, du är ju här för att bli en mer förstående medmänniska.

Föreläsning

Tillgänglighet och bemötande

En del av ett möte

...i mörker

En specifik fråga eller mötespunkt som avhandlas i mörker!

Passar konferensgäster som önskar ha någon av sina programpunkt eller annan gruppövning på ett mer utmanande sätt. Kontakta oss för förslag på upplägg

Alla aktiviteter

Välj och blanda som du vill...

Välkommen till oss vid havskanten. På Almåsa Havshotell finns allt och lite till: Gym och simbassäng, 3 bryggor, 10 båtplatser, 400 m strandlinje, 2 roddbåtar, 1 kanadensare, 2 spa-pooler utomhus, 1 Svartkrog, 1 strandhus, 1 vedeldad bastuflotte, 10 konferensrum, 2 terrasser, 159 bäddar, 1 herrgård, restaurang för 120 gäster, 62 hotellrum, 4 toppstugor, 1 km skogspromenad, 3 sköna lounger, 1 uteservering, 2 festlokaler…

EN | ES | DE