Till startsidan

AKTIVITETER

På havet...

Bli ett med havet...

En spännande i 110 km/h tur med ribbåtar eller kanske en riktig stridsbåt? En oförglömlig sälsafari eller en naturnära kajakpaddling. Fiske, långfärdsskridskor, segling –  passa på att upplev den storslagna skärgården tillsammans med kollegorna vid ert nästa besök.

Samtliga priser är exkl.moms och är ett tillägg till ordinarie konferenspaket.

Ribbåt

Fartfylld upplevelse på Hårsfjärden

Att åka ribbåt i närmare 120 km/h bland kobbar i ubåtshistoriska vatten på Hårsfjärden är en minst sagt spännande upplevelse!”Att åka båt kommer alltid att vara barnsligt roligt. Det går nästan inte att undvika den äventyrliga, lite pirrande känslan som infinner sig när besättningen kastar loss och du sakta lämnar kaj.”
 RIB båten tar er ut i skärgården i svindlande hastigheter på uppemot 60 knop! Denna RIB tur bjuder på vackra och natursköna skärgårdsområden.
Varje RIB tar upp till 12 passagerare
.
Följ med på det bästa av två världar! Njut av farten i RIB-båt och den härliga känslan att sväva fram över vattnet i helikopter. Ett helt otroligt sätt att uppleva skärgården och dess unika landskap av öar och vatten. RIB-båtarna och helikoptern följer varandra i hisnande hastighet långt ut i den vackra skärgården. Under färden sker stopp då deltagarna byter plats mellan båtarna och helikoptern. Alla deltagare får åka båda färdmedlen. Det är en obeskrivlig känsla att färdas i dessa hastigheter både på och ovanför öppna vatten som till synes saknar ände

Ribbokopter

Njut av farten i RIB-båt och den härliga känslan att sväva fram över vattnet i helikopter.

Kajakpolo

Varje deltagare tilldelas en kajak och en dubbelpaddel. Alla spelare måste bära skyddshjälm och flytväst och varje lag har 4 st på plan. En kajakpolomatch spelas normalt 2 x 10 minuter, om inte förlängning eller straffar måste användas. Vinnare är det lag som gjort flest mål när speltiden är slut. Bollen spelas normalt med händerna men även paddeln får användas om ingen utsätts för fara av användandet. Mål utdöms till laget om hela bollen har passerat motståndarens målram.

Att ge och ta information kan verka lätt som en plätt, men ställer höga krav på både sändare och mottagare. I Position Okänd ställs gruppen inför utmaningar som kräver en genomtänkt kommunikativ strategi, och där vissa verktyg för effektiv kommunikation tydliggörs.

Position Okänd är en lagtävling som går ut på att hitta så många kontroller som möjligt på begränsad tid. Varje lag utser en lagkapten som, med hjälp av karta, fotografier och en komradio, guidar laget till olika platser. Problemet är att det som först verkar busenkelt, visar sig vara väldigt svårt om laget inte finner en god kommunikationsstrategi. Sällan vinner laget med bäst fysisk förmåga!

Position okänd

Lagtävling

Paddla kajak

Bli ett med havet

Få saker får dig att komma så nära naturen som en kajaktur. I stabila en- eller tvåmanskajaker paddlar vi i Stockholms södra skärgård. Vi lägger upp rutten efter väder, vind och gruppens förmåga. Våra instruktörer är mycket erfarna och kunniga så att säkerheten ligger hela tiden på en mycket hög nivå samtidigt som ni får många bra tekniktips. Dessutom vet de vart det vackraste klipporna och stränderna ligger så vi kan gå iland för att ta en mysig fikapaus tillsammans.

Alla aktiviteter

Välj och blanda som du vill...

Välkommen till oss vid havskanten. På Almåsa Havshotell finns allt och lite till: Gym och simbassäng, 3 bryggor, 10 båtplatser, 400 m strandlinje, 2 roddbåtar, 1 kanadensare, 2 spa-pooler utomhus, 1 Svartkrog, 1 strandhus, 1 vedeldad bastuflotte, 10 konferensrum, 2 terrasser, 159 bäddar, 1 herrgård, restaurang för 120 gäster, 62 hotellrum, 4 toppstugor, 1 km skogspromenad, 3 sköna lounger, 1 uteservering, 2 festlokaler…

EN | ES | DE